Nyheter

Byggstart: Ännu en etapp i projektet Trädgården i Askim

Peab har fått uppdraget att bygga ännu en etapp i projektet Trägården i Askim i södra Göteborg. Totalt ska 117 nya hyresrätter uppföras åt beställaren Stena Fastigheter Göteborg AB. Kontraktssumman uppgår till 135 miljoner svenska kronor.

Peab bygger sedan tidigare den andra etappen i projektet Trägården i Askim och nu påbörjas även den tredje och sista etappen. Byggnaderna i etapp tre kommer, likt i den andra etappen, att Svanencertifieras och klimatanpassad betong kommer att användas.

– Det känns hedrande att vi får uppdraget av Stena Fastigheter att bygga ännu fler hyresrätter i Askim. Att även här få bygga med en så tydlig hållbarhetsprofil är något vi verkligen välkomnar. Vi ser fram emot att få fortsätta utveckla området tillsammans med Stena Fastigheter, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Även den tredje etappen i Trägården planeras att ha en låg energiförbrukning och energin kommer från förnyelsebara källor. Husen kommer att värmas upp med fjärrvärme på returvärme från grannområdet Pilegården.

Uppdraget är en totalentreprenad med omgående byggstart. Projektet väntas stå färdigt till sommaren 2025.

Projektet orderanmäldes i det tredje kvartalet 2023.

Foto: Anna