Nyheter

Svensk Husproduktion Projekt skriver avtal med Aros Bostad

Med beräknat färdigställande under 2025, kommer Svensk Husproduktion Projekt AB att leverera 25 radhus till Hildurs Trädgårdar i Luthagen, Uppsala, samt 11 parhus (22 lägenheter) för byggnation på centrala Ekerö. Samtliga byggnationer kommer att miljöcertifieras enligt Svanen.

Köpare är Aros Bostadsutveckling, som satsar i Storstockholm och Uppsala, med mål att möta en förväntad efterfrågan på bostäder, som väntas när marknaden vänder igen.

– Vi är givetvis väldigt stolta över att valet föll på oss, säger Magnus Göting, försäljningschef för Bostadsutveckling och B2B på Svensk Husproduktion Projekt. Det här är ytterligare projekt där vi kan erbjuda moderna, funktionella, hållbara och miljöcertifierade bostäder i trä. Vårt mål är att skapa långsiktiga affärsrelationer med våra beställare, att utvecklas och växa tillsammans, det ser vi fram emot ihop med Aros Bostad.

Svensk Husproduktion Projekt AB är ett helägt dotterbolag till Svensk Husproduktion AB, en av Sveriges största småhustillverkare, som även äger varumärkena Trivselhus, LB-Hus och Movehome.

Stefan Holmberg, vd och koncernchef på Svensk Husproduktion AB:

– I den just nu så hårt drabbade bostadsbranschen, är vi många leverantörer som konkurrerar vid varje nybyggnation. Att Aros Bostads val föll på oss, för dessa projekt i Uppsala och på Ekerö, bekräftar vår position som ledande leverantör, och samarbetspartner, vid småhusprojekt.