Nyheter

Polarrenen förvärvar och förädlar Entré Syd i Umeå

Måndagen den 2 oktober signerade Polarrenens vd Lars Wikman förvärvet av fastighetsbolaget Entré Syd i Västerbotten från Umeåborna Dan Nilsson och Tord Lindström.

Polarrenen investerar för framtiden och vill med denna satsning vara med och utveckla attraktiva arbetsplatser och boende för nuvarande och framtida hyresgäster i Umeå. Detta är en del av Polarbrödsgruppens satsning i staden.

—Vår plan är att i ett första steg renovera delar av lokalerna och flytta Polarbrödgruppens kontor i Umeå till Entré Syd under 2024. Samtidigt pågår planering att, i samverkan med partners, utveckla framtidens arbetsplats på Entré Syd, säger Polarrenens vd Lars Wikman.

En process pågår för att skapa planmässiga förutsättningar för förtätning av fastigheten för bostäder och verksamheter. Entré Syd är ett landmärke i Umeå sedan 1958 och består av en cirka 4000 kvm stor fastighet med verksamhetslokaler, träningsanläggning, restauranger och lägenheter. I den pågående stadsomvandlingen i Umeå kommer stora förändringar att ske i området söder om älven. Här vill Polarrenen vara en positiv kraft i samhällsutvecklingen för en mer hållbar framtid.

— V  är övertygade om att Polarrenen med sin långsiktighet blir en bra ägare av fastigheten, både för de nuvarande och framtida hyresgästerna, säger Dan Nilsson.