Nyheter

Peab vill utveckla hotell och kontor i Boden

Peab Projektutveckling ska tillsammans med Bodens kommun titta på möjligheten att ta fram en detaljplan för hotell och kontor i centrala Boden. Kommunens snabba tillväxt, behovet av fler hotellrum och nya moderna kontor skapar en intressant mix för att investera i Boden.

Igår (2/10) fattade kommunstyrelsen i Boden beslut om ett markanvisningsavtal som om det vinner laga kraft innebär att Peab Projektutveckling och Bodens kommun gemensamt ska se över möjligheterna att utveckla ett område som ligger i anslutning till idrotts- och badanläggningen (Nordpoolen) för hotell- och kontorsändamål.

– Vi vill vara med och utveckla den här platsen tillsammans med kommunen och är stolta över att Peab har fått förtroendet. Bodens placering och dess tydliga framtidsresa har gjort området väldigt attraktivt och vi tror att intresset och tillväxten kommer att fortsätta framöver, säger Christoffer Björn, regionchef Peab Projektutveckling.

Peab Projektutveckling har under en tid haft dialog med kommunen om en satsning på ett nytt hotell och nya moderna kontor. Behovet av ytterligare hotellbäddar är stort och läget med närhet till äventyrsbad, sporthall och den centrala placeringen gör platsen idealisk för den här typen av utveckling. Förutom närheten till sport och bad så ligger platsen precis vid infarten till centrum och järnvägsstationen finns ett stenkast bort. Med tanke på tillväxttakten i Bodens kommun är också behovet av ett förnyat kontorsbestånd stort.

För att exploateringen ska kunna genomföras krävs att en ny detaljplan upprättas för området. Omfattningen av projektet kommer att klarläggas under arbetet med detaljplanen.

Bilder: Sandell Sandberg