Nyheter

Köksskaparen Paul Badrans senaste egna kreation

Cosentino Scandinavia presenterar stolt köksdesignern Paul Badrans senaste kreation som öppnar dörren till en värld av lyx och passion. Med en otrolig uppmärksamhet på detaljer har Badran sedan han skapade Kitchens by Paul skapat en serie av exklusiva kök som tar inredning till en helt ny nivå.

Under sina år som arkitekt och köksdesigner i egna företaget Kitchens by Paul, har Paul utvecklat en tydlig stil där design möter funktion i en visuell mix av japansk, italiensk och skandinavisk estetik. Vad som skiljer Paul Badrans köksdesign från många andra är hans fingertoppskänsla och förmåga att skapa unika och exklusiva kök som verkligen sticker ut på marknaden.

Paul är numera känd för sin kreativitet och oöverträffade expertis inom köksdesign och hans unika utrymmen har skapat uppmärksamhet från både kunder och branschen. Med Cosentinos förstklassiga material Dekton, Silestone och Sensa i spetsen, har Badran under åren skapat köksmiljöer som inte bara är vackra att se på utan även fungerar perfekt för daglig användning. Dessa material är inte bara vackra att se på, de är också praktiska och lättskötta för daglig användning. Varje detalj är noggrant utvald och varje yta är omsorgsfullt polerad för att ge en känsla av lyx och exklusivitet.

När han skulle skapa ett kök till hans eget hem så förstod vi att det skulle bli unikt. När Paul Badran och hans sambo flyttade till lägenheten i Nacka hade den redan ett vitt standardkök. Paul som är mer av en köksarkitekt skapade därför ett lyxigt drömkök i linje med bostadens arkitektur och inredning med Cosentinos material som ett av huvudnumren.

I en artikel för Sköna Hem säger Paul:

– Mitt kök är inspirerat av japansk inredningsfilosofi, en fusion av minimalism, neutrala kulörer som brunt, svart, vitt och grått, och naturmaterial som sten, trä och glas. Det är en kombination av enkelhet, precision och finess.

För Paul är det viktigt att behålla balansen mellan funktion, användarvänlighet och design – därför inkluderas specifika funktioner och egenskaper i hans kök.

Detta långsmala kök är designat som en möbel och berättar i artikeln hos Sköna Hem:

 – Jag tänker på köket som en möbel snarare än ett kök. För mig ska köket vara en del av inredningen snarare än ett självständigt rum med funktioner. Därför är alla kök jag skapar originella på sina individuella sätt. Min tumregel är att det ska finnas något unikt i varje kök, som de rundade hörnen jag har i mitt eget kök.

Kombinationen valnöt, glas och kvartsiten Sensa by Cosentino blir ett unikt och mycket vackert materialmöte. Ett exempel på funktion som möter design, i Pauls kök, är de lådavdelare tillverkade av kvartsit som finns i alla lådor. Sensa Vancouver, bänkskivan och lådbeklädnaden i naturstenen kvartsit, har ett högteknologiskt skydd mot fläckar.

Denna funktion gör köket både vackert och praktiskt för matlagning och daglig användning. Samtliga lådfronter är även de av kvartsiten från Sensa By Cosentino och eftersom de blev avsevärt mycket tyngre än vanliga fronter la Paul extra tankemöda på upphängningen som detalj. Paul berättar att hans kök består av favoritkomponenterna som bänkskivan i sten, skåpen med glas och träribbor som fungerar tillsammans med resten av inredningen hemma hos familjen. Den rymliga diskhon är tillverkad i samma material som bänkskivan och lådfronterna- Sensa Vancouver.s.

Även badrummet hos Paul har samma fantastiska designlösning och material- Sensa Vancouver blir därmed som ett genomgående material. Upplev Pauls kreationer i hans numera 3 köksdesignstudios i Stockholm samt via Kitchen By Paul på Instagram

Det senaste som han lanserat är en ny kökslinje vid namn Miathéo Kitchen.

Foto: Sofi Sykfont @soficreart