Nyheter

Götenehus Bostad byggstartar 15 radhus på Samset, Jönköping

I Jönköpings populära stadsdel Samset kommer Götenehus Bostad att bygga 15 energieffektiva tvåplanshus. Trots en utmanande bostadsmarknad har 9 av de 15 husen redan sålts, vilket nu möjliggör byggstart.

I tisdags sattes spaden i marken av representanter från Jönköpings kommun, byggentreprenörer och Götenehus Bostad. Även husköpare var inbjudna för att delta vid det symboliska spadtaget. Till hösten 2024 kommer de första radhusen att vara inflyttningsklara.

Det nya kvarteret ligger på en höjd på Samset längs med Katthultsgatan. Radhusen blir i två plan om 106 kvm med 4–5 rum och kök. Alla radhusen får ett eget förråd och en egen trädgård.

– Vi är riktigt glada över att äntligen starta vårt första projekt på Samset. Detta är etapp ett och vi planerar för ytterligare drygt 100 bostäder i området de kommande åren. Intresset är stort och det är riktigt kul att i en, i övrigt avvaktande bostadsmarknad, kunna starta ett nytt bostadsområde, säger Andreas Gustafsson, vd och koncernchef Götenehus Group.

Nu förbereds marken för att gjuta grunden till radhusen och i januari kommer de första husleveranserna. Försäljning pågår i samarbete med mäklarbyrån Bjurfors och det finns fortfarande några radhus kvar.

– Vi tror på Jönköping som en expansiv stad och kommunens mål mot 200 000 invånare. Brf Idas sommaräng har ett svårslaget läge nära naturen med gångavstånd till både skola och förskola. Dessutom erbjuder vi just nu halva månadsavgiften i ett år för de sista bostäderna, säger Tobias Forslund, projektutvecklingschef på Götenehus Bostad.

Läs mer om Brf Idas sommaräng; 

https://gotenehusbostad.se//idassommarang

Foto: Götenehus Bostad