Nyheter

Första spadtaget för 165 hyresrätter i Halmstad

Efter ett omfattande rivningsarbete under våren och sommaren, satte bostadsbolaget Willhem idag spaden i marken för de två fyravåningar höga husen i Nyhem i centrala Halmstad. Totalt kommer här att byggas 165 nya hyresrätter med inflyttning i mitten av 2025.

– I tider när många nya bostadsprojekt sätts på paus, är det med både stolthet och extra glädje som vi på Willhem kan uppmärksamma ett första spadtag av ytterligare ett egenutvecklat projekt på egen mark, säger Rikard Norström, nyproduktionschef på Willhem.

Totalt samlades ett 50-tal boende från intilliggande hus, projektörer, byggproduktion och representanter från Willhem, idag för att ta det symboliska första spadtaget.

– Det känns härligt att få bjuda in alla berörda, inte minst grannhuset där de boende fått utstå buller och byggtrafik under sommarmånaderna, på en lunch för att tillsammans ta det första spadtaget. Här har pågått ett omfattande rivningsarbete under flera månader. Att vi valt att behålla källargrunden från de tidigare husen, har gjort arbetet lite mer komplicerat och utdraget än vanligt, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

De två husen som rivits var byggda på 60- respektive 70-talet och hade ett omfattande renoveringsbehov. Majoriteten av de nya hyreslägenheterna kommer att vara smålägenheter med ett rum och kök, men det kommer även att erbjudas ett fåtal tvåor och treor. Alla med fina materialval, och med trägolv, rostfria vitvaror, kakel, klinkers och diskmaskin i alla lägenheter.

Hela projektet kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, och utföras med solceller på taken. Dessutom kommer tegel från de rivna byggnaderna delvis återanvändas, bl. a i uteplatser, entréer och gångstråk. I husens källargrund finns klassade skyddsrum som bevaras och en bergvärmeanläggning som ska förse lägenheterna med värme. Här planeras även för förråd och cykelparkering. Lägenheterna kommer även få individuell energimätning och egen balkong eller uteplats.

– Inflyttningen är planerad till mitten av 2025 och vi är mycket glada att kunna erbjuda halmstadborna ett attraktivt boendealternativ. Vi är övertygade om att hyresrätten som boendeform, kommer stärkas framöver och fortsätta att efterfrågas av marknaden även i framtiden, avslutar Rikard Norström.

Fakta om projektet

Antal lägenheter: 165, samtliga hyreslägenheter
Storlek: 1-3 rum och kök
Boendeyta: 26-71 kvadratmeter
Beräknad uthyrningsstart: Sommaren/våren 2024
Beräknad inflytt: Preliminärt mitten av 2025
Totalentreprenör: Peab Sverige AB

Läs mer om projektet här