Nyheter

NCC bygger kontor i danska Middelfart

På uppdrag av investmentbolaget Selfinvest ska NCC bygga ett cirka 12 400 kvadratmeter stort kontorshus i staden Middelfart på Fyn i Danmark. Ordervärdet uppgår till cirka 630 MSEK.  

Projektet består av tre huvudbyggnader mellan 5-7 våningar som totalt rymmer cirka 600 arbetsplatser och gemensamma faciliteter så som matsal, mötesrum och teknikutrymmen, cirka 12 400 kvadratmeter totalt. Under byggnaderna byggs en källare och ett parkeringsgarage på cirka 7 000 kvadratmeter. NCC har även fått i uppdrag att bygga utomhusmiljöerna runt kontoret.

‒ Tillsammans med Selfinvest och de rådgivare som varit del av processen har vi skapat en vacker kontorsbyggnad med hög kvalitet. Vi ser fram emot att få stoppa spaden i marken vid detta unika läge intill Lilla Bält, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

I samband med projektet kommer attraktiva utomhusmiljöer att skapas i närområdet, bland annat parkeringsplatser, innergårdar mellan byggnader och promenadstråk. Projektet utförs med ambitionen att byggnaden ska certifieras enligt DGNB Guld och DGNB Hjärta.

Byggnationen inleds i oktober och de nya kontoren förväntas vara färdigställda för inflyttning under våren 2026.

Uppdraget utförs som en totalentreprenad om cirka 630 MSEK och orderregistreras i tredje kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Nordics.