Nyheter

Peab bygger nytt särskilt boende i Orsa

Peab har tecknat avtal om en nybyggnation av särskilt boende. Beställare är Orsa kommun och kontraktssumman uppgår till 337 miljoner svenska kronor.

Det särskilda boendet ska omfatta 108 nya lägenheter, varav 18 korttidsboenden. Utemiljön omfattas bland annat av omledning och kulvertering av Skyttolabäcken, anläggning av en vattenspegel, byggnation av gång- och körytor samt parkeringar.

– Det är mycket glädjande att vi fått uppdraget att bygga Orsas nya särskilda boende ”Slipstenen”. Vi ser fram emot att starta detta projekt som har fin arkitektur och spännande planlösningar, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

– Det känns bra att bygget äntligen kan starta och något som jag verkligen ser fram emot. Det här är en viktig och angelägen investering för äldreomsorgen i Orsa, säger Mikael Thalin, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Orsa.

Planerad byggstart är hösten 2023. Projektet beräknas vara färdigt för inflyttning tidigast under 2027.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2023.