Nyheter

Consto tecknar avtal för 211 hyresrätter i klimatsmart stadsdel i Uppsala

Consto har tecknat avtal med Reliwe Sverige AB om att uppföra 211 moderna lägenheter i Rosendal, Uppsala. De första hyresgästarena kommer att kunna flytta in i sina nya bostäder redan i december 2025 och hela projektet kommer att vara färdigställt i sin helhet i mars 2026. 

– Vi vill tacka för att vi återigen har fått förtroendet att teckna avtal tillsammans med Reliwe för att få utföra detta fina projekt i Rosendal, Uppsala. Vi på Consto ser fram emot ett fortsatt gott samarbete tillsammans genom projektet, säger Tommie Valkeaniemi, Arbetschef Consto. 

Projektet, som benämns ”Bifodret”, omfattar fasader i varierande kulörer och material för att skapa dynamik och liv i kvarteret. Bifodret utrustas med en omfattande solcellsanläggning på fastighetens tak, detta för att säkerställa en miljövänlig och lägre energiförbrukning för fastigheten. Projektet ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver, produktionsstart är planerad till november i år och projektet beräknas vara färdigställt i mars 2026. 

– Vi ser fram emot ett fortsatt givande samarbete med Consto. Vi är också glada över att vara en del av fortsatta utvecklingen av Rosendal i Uppsala, säger Anders Whass, Reliwe. 

Området Rosendal är en ny klimatsmart och attraktiv stadsdel som växer fram i södra Uppsala. Rosendal omfattas av ett bygglogistikcenter som är en kombinerad leveransplaneringstjänst samt samlastningscentral. Här samlas leveranser från alla arbetsplatser i området och levereras sedan ut av bygglogistikcentrets transportbil. Detta bidrar till att minska antalet enskilda leveranser till arbetsplatserna, vilket i sin tur innebär minskade utsläpp och mindre buller från trafiken för boende i närområdet.