Nyheter

Mimer i Västerås upphandlar Telia som ny kommunikationsoperatör för 11 600 hyreslägenheter

Mimer, som är Västerås största hyresvärd med drygt 11 600 hyreslägenheter, har upphandlat Telia som ny kommunikationsoperatör till sitt öppna fibernät. Telia kommer via varumärket Zitius tillhandahålla ett brett utbud av tjänster för tv, bredband och telefoni till Mimers hyresgäster. Avtalet sträcker sig över sex år med chans till förlängning.

Övergången till Telia och Zitius som ny kommunikationsoperatör kommer ske successivt och alla hyresgäster får information innan bytet sker.

– Vi är mycket glada över det här samarbetet som innebär att Mimer kan erbjuda sina hyresgäster moderna kommunikationstjänster med hög driftsäkerhet via sitt öppna fibernät, säger Jonas Drougge, ansvarig för uppkopplade och smarta byggnader på Telia.

– Mimer är Västerås största hyresvärd med ett brett utbud av hyreslägenheter. Vi har allt från hus byggda på 1600-talet till helt nybyggda lägenheter. En bra dag börjar hemma är vårt kundlöfte och en god digital upplevelse är en del av det. Att vi nu upphandlat Telia med varumärket Zitius som ny kommunikationsoperatör ger oss bra förutsättningar att fortsätta det arbetet framåt, säger Martin Gepertz, Vice VD, Administrativ chef hos Bostads AB Mimer.