Nyheter

Aros Bostad skriver entreprenadavtal med NCC för uppförande av 170 hyresrätter i Danderyd

Aros Bostadsutveckling har tecknat entreprenadavtal med NCC Building Sweden för uppförande av ett flerbostadshus med 170 lägenheter i Invernesshöjden. Samtliga lägenheter är sålda till en investerare som hyresrätter.

Magnus Andersson, VD Aros Bostad:

– Vi fortsätter det goda samarbetet med NCC i Invernesshöjden, där vi nu bygger 170 hyreslägenheter för Svanencertifiering. Att minska klimatavtrycket genom materialval, energilösningar och återbruk är ett prioriterat arbete i vår ambition om att sänka vårt klimatavtryck med 25 procent till 2025.

Henrik Landelius, affärsområdeschef Building Sweden:

– Genom erfarenheter från tidigare etapper och ett nära samarbete med Aros Bostad, arkitekt och konstruktör har vi lyckats förfina både stomsystemet och utformningen till den här etappen. Nu ser vi fram emot att utveckla Invernesshöjden ytterligare med vår samlade kunskap.

Den tredje etappen är produktionsstartad sedan tidigare och överlämning sker i samband med färdigställande, vilket är beräknat till 2026. Den första etappen med 86 bostadsrätter är färdigställd och den andra etappen om 153 hyresrätter är under produktion.