Nyheter

Världens största 3D tryckta byggnad färdig i Florida

Florida-baserade Printed Farms uppnår ett genombrott med hjälp av COBODs BOD2 betong 3D-skrivare genom att slutföra utskriften av världens största 3D-printade byggnad, ett lyxigt häststall, vilket markerar ytterligare ett rekord för världens mest använda 3D-skrivare.

Denna unika struktur har en total golvyta på 940 m2, nästan 50 % större än det tidigare rekordet i Mellanöstern.

Beläget i Wellington, Florida, är byggnaden designad för att klara de extrema väderutmaningarna i den orkanutsatta regionen, med ett starkt fokus på strukturell integritet och passagerarnas säkerhet.

Printed Farms, som bl.a. är känd för att ha färdigställt Floridas första tillåtna 3D-printade byggnad i Tallahassee, tillkännager nu ett framgångsrikt slutförande av ett ännu mer imponerande projekt: Tryckningen av världens största 3D-printade byggnad, ett lyxigt häststall, har slutförts.

Printed Farms använde COBODs BOD2 konstruktions 3D-skrivare för jobbet, världens mest sålda konstruktions 3D-skrivare.

COBOD har en unik position i branschen med betydligt fler och större kunder än någon annan leverantör, och COBOD-skrivare har nu alla imponerande rekord för 3D-utskrivna byggnader: COBOD-skrivare har skrivit ut den högsta (Saudiarabien 9,9 m), den snabbaste (3 byggnader) på 8 dagar i Oman) och nu den största 3D-printade byggnaden i världen.

Hästanläggningen har en total golvyta på 940 m2 och en höjd på 4 meter. Byggnadens totala längd är imponerande 47 meter och bredden är 25 meter.

Världens största 3D-printade byggnad ligger i Wellington, södra Florida och är konstruerad för att motstå extrema lokala väderförhållanden, inklusive orkaner och tropiska stormar. Mångsidigheten och fördelarna med 3D-utskriftsteknik demonstreras också genom de 3D-printade väggarna som skapar ett hålrum och luftgap som ger naturlig kylning till byggnaden. Byggprocessen involverade fem drag av skrivaren.

Philip Lund-Nielsen, COBODs medgrundare och Head of Americas, kommenterade från företagets anläggningar i Miami, Florida, nära projektet:

– Printed Farms har gjort ett anmärkningsvärt jobb med att slutföra denna massiva struktur, och projektet visar än en gång hur 3D-utskrift förändrar byggbranschen COBOD är stolta över att vara teknikleverantören för ännu ett rekordstort 3D-utskriftsprojekt på amerikansk mark, precis efter att USA:s första 3D-utskrivna byggnad i 2 våningar är färdigställd i Texas, även med vår BOD2 3D skrivare. Vi är särskilt stolta över att se våra 3D-skrivare användas för ett brett spektrum av applikationer utöver bostäder, vilket är branschens dominerande användningsfall. Våra maskiner dominerar redan detta område, men används också för att skriva ut vindkraftstorn, skolor, kontor byggnader, datacenter, silos och mycket mer – nu har häststallar lagts till listan över möjliga användningsområden för våra skrivare.