Nyheter

Nybyggnadsprojektet Sörskogen med högsta krav på kvalitet och miljöansvar

Nybyggnadsprojektet i Sörskogen, Skara ligger på Berget 1 Kronäng i Skara. Byggare av det nya projektet är RE Equity Fund AB, känt för sin expertis inom fastighetsutveckling. RE Equity Fund AB har en stark meritlista av framgångsrika projekt och har åtagit sig att leverera högkvalitativa bostadslösningar.

Deras fokus på hållbar utveckling och innovativ design säkerställer att det nya byggprojektet i Sörskogen, Skara kommer att uppfylla de högsta kraven på kvalitet och miljöansvar.

Arkitektbyrån som ansvarar för projekteringen av nybyggnadsprojektet är EGA Erik Giudice Architects. EGA är ett multidisciplinärt kontor med kontor i Paris och Stockholm. De är specialiserade på att skapa fysiska miljöer som är både funktionella och estetiskt tilltalande.

Design och funktioner för den nya byggnaden

Den nya byggnaden i Sörskogen, Skara, ritad av EGA Erik Giudice Architects, visar upp en unik arkitektonisk stil och koncept. EGA Erik Giudice Architects är ett multidisciplinärt kontor baserat i Paris och Stockholm, känt för sin innovativa och moderna design. Byggnaden innehåller en blandning av moderna och hållbara element, vilket skapar en harmonisk balans mellan funktionalitet och estetik.

Planritningarna och layouterna för den nya byggnaden har genomtänkt designats för att maximera utrymmesutnyttjandet och ge en bekväm boendeupplevelse för invånarna. Varje enhet erbjuder väldesignade vardagsrum, inklusive rymliga sovrum, öppet kök och inbjudande vardagsrum.

Byggnadens layout säkerställer gott om naturligt ljus och ventilation, vilket förbättrar den övergripande atmosfären i bostadsutrymmena [1]. Arkitekterna har också tagit hänsyn till behovet av integritet och har införlivat ljudisoleringsåtgärder för att säkerställa en lugn livsmiljö.

Byggnadens gemensamma utrymmen inkluderar ett välutrustat fitnesscenter, en takträdgård och en gemensam lounge där invånarna kan umgås och koppla av. Dessutom erbjuder byggnaden gott om parkeringsplatser, cykelförvaringsmöjligheter och säkra åtkomstsystem för att säkerställa säkerheten och bekvämligheten för dess invånare. Utvecklarna, RE Equity Fund AB och Arkö Bostad AB, har prioriterat att skapa en bekväm och bekväm boendemiljö för invånarna på Berget 1 Kronäng.

Bygg och utvecklingsprocess

Samarbetet mellan byggare och arkitekt är avgörande för att säkerställa ett framgångsrikt genomförande av projektet. RE Equity Fund AB, som byggherre, har ett nära samarbete med EGA Erik Giudice Architects för att omsätta designvisionen till praktiska byggplaner.

Hållbarhets- och energieffektivitetsåtgärder är också integrerade i bygg- och utvecklingsprocessen för den nya byggnaden. Projektet syftar till att vara miljövänligt och hållbart, med fokus på att minska koldioxidutsläppen. En anmärkningsvärd egenskap är användningen av ett grönt tak, som täcker en yta på 1 900 m², vilket bidrar till byggnadens energieffektivitet och hjälper till att mildra effekterna av CO2-utsläpp. Dessa hållbarhetsåtgärder är i linje med den växande betydelsen av hållbara byggmetoder och behovet av att minimera byggnaders miljöavtryck.

Arkö Bostad AB:s roll i projektet

Ett av huvuduppgifterna för Arkö Bostad AB är marknadsföring och försäljning av bostäderna.

De har ett nära samarbete med byggaren, RE Equity Fund AB, för att skapa effektiva marknadsföringsstrategier och nå potentiella köpare.

Utöver marknadsföring och försäljning tillhandahåller Arkö Bostad AB även kundsupport och service till de boende i de nya bostäderna. De förstår vikten av att säkerställa kundnöjdhet och strävar efter att ta itu med eventuella problem eller problem som kan uppstå.

Inför framtiden har Arkö Bostad AB planer på vidareutveckling i området.

De strävar efter att fortsätta skapa innovativa och hållbara bostadslösningar som möter samhällets behov. Genom att samarbeta med arkitekter som EGA Erik Giudice Architects, som är kända för sitt mångvetenskapliga förhållningssätt och expertis i att utforma moderna och funktionella lokaler, har Arkö Bostad AB åtagit sig att bidra till tillväxten och utvecklingen av Sörskogenområdet i Skara. Deras vision är att skapa ett levande och blomstrande samhälle som erbjuder kvalitetsboendealternativ för invånarna.

Byggstarten sker i augusti-september 2023 och hela projektet beräknas vara klart hösten 2024.

Foto: Malachi Witt