Nyheter

Peab bygger lägenhetshotell i Norrköping

Peab har fått uppdraget att bygga ett lägenhetshotell i Inre hamnen i Norrköping. Beställare är Mannersons Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 101 miljoner svenska kronor.

Projektet omfattar byggnation av ett bostadshus i vinkel med 71 lägenheter. Byggnaden ska bestå av sex våningar och storleken på lägenheterna varierar från ett till fyra rum. En del av byggnaden ska förses med takterrass. Fasaden kommer att bestå av betong och trä. Lägenhetshotellet ska byggas enligt Miljöbyggnad, nivå Silver.

– Vi är glada och stolta över att få bidra med våra kunskaper och att bygga fler bostäder till Norrköpingsborna. Vi ser fram emot att utveckla den spännande stadsdelen Inre hamnen ytterligare tillsammans med Mannersons Fastighets AB, säger Anders Bergeling, regionchef på Peab.

– Vi tror på Inre Hamnen och Norrköping och vågar därför satsa på nybyggnation trots det utmanande marknadsläget. Lägenhetshotellet Gamla Varvet handlar om mycket långsiktiga materialval, ljusa lägenheter och massor av horisontell grönska, något helt nytt för stadsdelen. Projektet har utvecklats tillsammans med de banbrytande arkitekterna på Siegel och vi tycker att vi har hittat helt rätt med Peab som kvalitetsmedveten entreprenör, säger Carl-Fredrik Grönhagen, VD Mannersons Fastighets AB.

Uppdraget är en utförandeentreprenad med planerad byggstart i september 2023. Beräknat färdigställande är i januari 2025.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2023.