Nyheter

NCC renoverar Nummi skola i Åbo

NCC har fått i uppdrag av Åbo stad att renovera Nummi skola i Åbo. Skolan är totalt 7 000 kvadratmeter och uppdraget uppgår till cirka 180 MSEK.

Skolbyggnaden kommer att totalrenoveras och alla tekniska installationer kommer att bytas ut för att uppfylla moderna krav. Lokalerna kommer att få nya ytskikt och tillgänglighetsanpassas. Dessutom kommer ljud- och låssystemet på närliggande Katariina-skolan att förnyas liksom skolans övervakning- och brandlarmssystem.

Nummi skola är kulturminnesmärkt och består av tre delar som byggdes 1931, 1937 och 1990.

‒ Våra samlade erfarenheter kring både skolbyggnationer och varsamma renoveringar tar vi nu med oss till Nummi som blir vårt tredje skolprojekt i Åboregionen, säger Esa Lehmusvuori, avdelningschef för NCC Building Nordics i västra Finland. 

Parterna har under en tid arbetat gemensamt i en utvecklingsfas för att ta fram bygghandlingar. Nu är projektet redo att utföras och arbetet inleds omgående. Renoveringen beräknas vara färdigställd sommaren 2025.

Uppdraget om cirka 180 MSEK orderregistreras i andra kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Nordics.