Nyheter

KONE utrustar nya stationer i Stockholms nya tunnelbana

KONE har vunnit två ordrar av Region Stocholm för att att leverera en serie People Flow-lösningar®, inklusive 57 KONE-rulltrappor till nio nya stationer på två linjer (blå och gul) av den pågående utbyggnaden av Stockholms tunnelbana.

Stationerna på den nya gula linjen är Arenastaden och Södra Hagalund. Station Arenastaden ligger i centrala Stockholm. Arenastaden är redan idag en hållbar stadsdel med högkvalitativa bostäder, kontor, hotell och högklassiga kommunikationer. Den nya stationen Södra Hagalund får två entréer, en till Solna och en till Södra Hagalunds industriområde.

Den blå linjen består av sju nya stationer mellan Kungsträdgården och Nacka /Söderort: Sofia, Hammarby Kanal, Sickla, Järla, Centrala Nacka, Gullmarsplan och Slakthuset.

KONEs leverans för den gulalinjen inkluderar 22 KONE TransitMaster™ – rulltrappor och för den blå linjen 35 KONE TransitMaster™ -rulltrappor. Dessa rulltrappor möter mycket specifika kundkrav, tex direktdrivning för över 40 meters lyfthöjd i den gula linjen och över 30 meters lyfthöjd i den blå linjen.

– De nya tunnelbanelinjerna kommer att skapa fler alternativ för resor i Stockholm. Vi är mycket stolta över att leverera våra lösningar till de nya stationerna och bidra till ett smidigt och säkert personflöde.” säger Axel Berkling, KONE Executive Vice President för Central- och Nordeuropa.

Huvudutvecklare för båda banorna är Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana och de ledande arkitekterna kommer från WSP. Linjerna är planerade att öppna för trafik från och med 2028.