Nyheter

Säljstart: 16 parhus i Södra Råbylund

Lyckos säljstartar ett nybyggnadsprojekt med 16 parhus i Södra Råbylund, på citynära läge och med omgivande grönområden. Husen får villakänsla med rustika tegelfasader, stora tomter, möjligheter till flera uteplatser och fin utsikt.

Parhusen byggs i två plan och fasaderna muras med tegel i olika nyanser. På tomterna finns möjlighet till umgänge på både gatu- och trädgårdssidan, en egen parkeringsplats och ett uteförråd.

– Kunderna får fin utsikt från sina tomter över ett uppvuxet grönområde och några villor. Södra Råbylund har många fina kvaliteter, här kan man leva ett bekvämt vardagsliv nära naturen och samtidigt nå Lunds centrum på tio minuter, säger Anders Larsson, vd på Lyckos.

När Södra Råbylund står klart kommer drygt 4 500 personer bo i området, med förskola, grundskola, idrottshall och handel. Det finns gott om gång- och cykelstigar och området omges av grönska med flera parker, odlingslotter och Råbysjön i söder.

Parhusen rymmer ett kombinerat vardagsrum och kök i bottenvåningen, och där finns också en separat tvättstuga och wc med dusch. På ovanvåningen finns ett allrum, tre sovrum, badrum med badkar och en klädkammare. Lyckos erbjuder också ett alternativ med fyra sovrum för den större familjen.

Bostäderna är signerade Wingårdhs i samarbete med Arkitektlaget.

– Vi lägger stort fokus på designen av planlösningen, så att husen upplevs ljusa och rymliga. Bottenvåningen flödar av ljus, man kan se ut mot både gatu- och trädgårdssidan från köket och vardagsrummet, säger Anders Larsson.

De upplåts som bostadsrätter och kostar från 4 995 000 kr med en månadsavgift på 7 965 kr. Försäljningen ombesörjs av Fastighetsbyrån, och inflyttningen planeras till hösten 2024.

– Vi har ett omfattande trygghetspaket till kunderna, där det ingår en räntegaranti som vi har haft ända sen vi startade. Garantin gäller i två år och innebär att bostadsrättsföreningen kompenseras för mellanskillnad mellan den aktuella bankräntan och en garanterad ränta. På så sätt kan köparna vara trygga med att ökade räntekostnader inte behöver leda till höjningar av månadsavgiften under de första två åren, säger Anders Larsson.

Lyckos utvecklar Svanenmärkta bostäder som byggs för låg energiåtgång och med miljövänliga material som ger en hälsosam inomhusmiljö. Företaget samarbetar med kända svenska varumärken som Kährs, Vedum och Nibe som leverantörer.

3D-bild: Studio 3D