Nyheter

Anbudstävling – chans att förvärva attraktiv mark i Albyberg företagspark

Nu säljer Haninge kommun attraktiv mark i företagsparken Albyberg till företag och intressenter som vill etablera verksamheter och tillföra arbetstillfällen i Haninge.

Marken är en av de sista tomterna i företagsparken Albyberg, del av Kalvsvik 16:1, och omfattar 21 000 kvadratmeter. Platsen är en logistiskt smart placering, 20 minuter från Stockholm City och med närhet till Stockholm Norvik hamn och framtida anslutning till Tvärförbindelsen.

– Albybergs företagspark är en logistisk drömplacering mellan storhamn och storstad. Jag hoppas på många spännande anbud för exploatörer som vill bidra till en hållbar stadsutveckling och ett attraktivt näringsliv i Haninge kommun, säger Linus Björkman (M), kommunalråd och samhällsbyggnadsutskottets ordförande, Haninge kommun.

Anbudstävlingen vänder sig till erfarna exploatörer som vill förvärva och utveckla attraktiv kommunal mark i Albybergs företagspark. Intressenter ska ha dokumenterad erfarenhet och förmåga att genomföra liknande projekt. De intressenter som inkommer med anbud för tomten del av Kalvsvik 16:1 ska besitta organisatoriska och ekonomiska förutsättningar för att genomföra exploateringen i sin helhet.

Gällande detaljplan tillåter bygge av industri, kontor och hotell, eller liknande. Inlämnade anbud utvärderas på anbudspris och projektbeskrivning. Anbuden ska ha inkommit senast den 31 oktober 2023.

För mer information om kriterier och anbudsförfarande, se: 

haninge.se/anbudstavlingkalvsvik161