Nyheter

Stordalens nya projekt: Hotel Riviera i Moss

Måndagen den 22 maj slog Hotel Riviera upp portarna. På platsen för gamla Moss Jernverk skapas nu en ny hotelldestination med egen strandpromenad och Rivierapool på 14:e våningen.

– Samma dag som Nordic Choice Hotels bytte namn till Strawberry slog vi upp dörrarna till den nya stora salen i Moss. Hotel Riviera ligger underbart vid Verket – med 172 rum, egen strandpromenad och takpool blir hotellet navet för en helt ny stadsdel. Det som en gång var Moss Jernverk fylls nu av nytt liv, i sann Riviera-stil, säger ägaren till Strawberry, Petter A. Stordalen.

Njut av Rivieran gjort annorlunda! Hotel Riviera erbjuder 172 rum, alla med balkong eller fransk balkong, unika konferens- och bankettlokaler, brasserie, barer, wellnessavdelning med tillhörande takpool och privat strandpromenad.

– Vi har hämtat inspiration från världens alla hörn, med en pulserande atmosfär och distinkt stil ska vi se till att våra gäster får den ultimata Rivierakänslan året runt. Hos oss är det bara två årstider, sommar och nästan sommar, säger hotelldirektör på Hotel Riviera, Petter Wilhelmsen.

Norwegian Hospitality Group är konceptutvecklare och operatör av hotellet, och verkställande direktören Erling M. Kristensen är optimistisk å stadens och hela Oslofjordregionens vägnar.

– Hotel Riviera blir ett unikt destinationshotell och en designpärla som kommer att väcka stor uppmärksamhet i Norge, Norden och internationellt. För Moss med omnejd kommer denna satsning att ge ett starkt bidrag till den positiva stadsutveckling som sker på Verket i Moss.

Hotelldirektör Petter Wilhelmsen berättar att intresset för projektet har varit stort och att evenemang redan är inbokade på hotellet.

– På helgen äger stora evenemang rum på hotellet och det första Rivierabröllopet äger rum. Vi har också haft en fantastisk efterfrågan på bokningar, och ser fram emot att välkomna gäster och lokalbefolkning till Hotel Riviera, avslutar Wilhelmsen.

Hotel Riviera är tillsammans med systerhotellen Son Spa, Farris Bad och Strömstad Spa & Resorts en del av Nordic Hotels & Resorts, en samling unika, individuella hotell i Strawberry (tidigare Nordic Choice Hotels).

Om Hotel Riviera

172 hotellrum med egen balkong eller fransk balkong

Riviera Social Club – en helt unik våning fylld med mötes- och konferensfaciliteter

Pool & Wellness. Vibrant Spa på 14:e våningen på 650m2 – uppdelat i Sunrise Club och Sunset Club, med Riviera-pool på taket

Brasserie Bon Vivant

Bar & Uteplats

Beach Club med stor uteservering

Läge på den nya stadsstranden med strandpromenad och park

Om Norwegian Hospitality Group

Thor Morten Halvorsen är ägare till Thor Halvorsen Holding AS, som är moderbolag till Norwegian Hospitality Group. Sedan starten 1991 har bolaget fokuserat på köp och försäljning av fastigheter, utveckling och drift av kommersiella fastigheter inom konferens- och spahotell.

I portföljen finns: Son Spa, Farris Bad, Strömstad Spa & Resort, Clarion Collection Park Halden, Dalen Hotel i Telemark samt Thon Hotel Linne, Thon Hotel Vettre och Thon Hotel Halden.

Hotel Riviera i Moss blir det nionde i ordningen.