Nyheter

Nyöppning av Drottninghögsbadet

Tre pooler, nya samarbeten och fler arbetstillfällen när nya Drottninghögsbadet öppnar den 24 maj.

– Vi är glada att återigen kunna välkomna alla badsugna till vårt fina friluftsbad och särskilt glada är vi att Helsingborgs Simsällskap valt att gå in som vår samarbetspartner och nu tar över ansvaret för den dagliga driften av badet och den populära simskolan, säger Mikaela Åberg, bostadschef, Helsingborgshem.

En vattenläcka sommaren 2018 blev till ett fem år långt avbrott för Drottninghögsbadet. Men nu är tre nya bassänger färdigbyggda och de har försetts med en helt ny reningsanläggning. När badet öppnar den 24 maj har Helsingborgs Simsällskap utbildat 14 badvärdar varav 5 är unga vuxna som bor i närområdet.

– I dagsläget är det stora skillnader gällande simkunnigheten mellan stadsdelarna och skolorna i Helsingborg, och även i representationen av våra medlemmar. För att uppfylla vår vision om ”För alla” och för att främja simkunnighet vill vi som förening möjliggöra simundervisning och vara tillgängliga för framtida medlemmar i de nordöstra stadsdelarna; Dalhem, Drottninghög och Fredriksdal, säger Anne Kjær Andersson, klubbchef, Helsingborgs Simsällskap.

Nyöppnandet av badet innebär alltså att sommarsimskolan är tillbaka på Drottninghög.

– Vi kommer erbjuda sommarsimskola för barn, unga och vuxna på Drottninghögsbadet, säger Anne Kjær Andersson.

Drottninghögsbadet har även en ny kiosk där DM (Do More) tar chansen att utöka sin verksamhet på Drottninghög. Kiosken kommer precis som badet att delvis bemannas av personal från området.

– Vi är oerhört glada att få möjlighet att utöka vår verksamhet på Drottninghög och att vi fått förtroendet av Helsingborgshem att driva kiosken” säger Sara Sellerfors VD på DM.

I samband med öppnandet inför Helsingborgshem entréavgifter till badet. En dagsbiljett för barn kostar 20 kronor och en dagsbiljett för vuxna kostar 40 kronor. Det går också att köpa säsongskort för 200 kronor respektive 400 kronor. Helsingborgshems hyresgäster får rabatt på säsongskorten.

– Vi behöver intäkter för driften av badet och när vi jämfört oss med andra utomhusbad så ligger vi på en rimlig nivå. För oss är det viktigt att badet fortsätter att vara en oas för familjer i nordöstra delarna av stan, avslutar Mikaela Åberg.

Foto: Jonas Linné