Nyheter

Prototyp Göteborg

Kan man verkligen prototypa hållbar stadsutveckling? Svaret på det finner du hos Prototyp Göteborg i sommar, men innan dess är man välkomen på en smygtitt på några av de prototyper vi arbetar med. Det handlar både om metoder, processer och konkreta exempel. Välkommen till Frihamnen den 10 maj och träffa några personer som anammat prototypandet när vi bygger framtida Göteborg.

Prototyp Göteborg – staden som utställning är en del av Göteborgs 400-årsfirande och omfattar mängder av aktiviteter och upplevelser i sommar. Det är en urban utställning där du kan både se, höra, göra och uppleva. Det går att besöka utställningar, ta en guidad tur, experimentera, se helt nya lösningar, inspireras av framtidens innovationer och ta del av föreläsningar och fördjupande samtal och mycket mer.

På plats den 10 maj finns Björn Siesjö,stadsarkitekt, Johan Rehngren, stadsträdgårdsmästare, Malin Finlöfoch Cecilia Helsing från Prototyp Göteborg, Helena Hansson, HDK-Valand, Ola Serneke samt studenter och lärare från Chalmers, i full fart att bygga några av våra prototyper.

Ett axplock av aktiviteter under inledningshelgen 1–5 juni:

Forum (våra forum modereras av Parisa Amiri)

Återbruk och cirkulärt byggande: torsdag 1 juni

Demokrati och social hållbarhet: fredag 2 juni

Hållbara resor och transporter i Framtiden Göteborg (OBS! inbjudna gäster): måndag 5 juni

Flytevi – den marina kolonilotten: Träffa havsforskare och prata om framtidens mat från havet.

Omställningslabbet: Invigning, workshops och prototypverkstad.

Tekniken som driver framtidens stad: Se, testa och lär dig mer om framtidens eldrivna fordon och maskiner.

Upplev prototyperna: till exempel The Great Escape, re:cover och Sway.

The Breeze: var med och skapa en installation av återvunnen plast från havet.

Show me, don’t tell me: utställningen om prototyper i stadsutvecklingsprojekt, av ramlaborberlin.

Ett flertal guidade turer: bland annat Prototyp Göteborgs gångstråk, Cykla med en arkitekt och Bussa med Björn.

Prototyp Göteborg är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och drivs av stadsmiljöförvaltningen, Göteborg & Co och stadsbyggnadsförvaltningen, i bred samverkan med Göteborgs Stads övriga förvaltningar och bolag, stadsutvecklingsbranschen, akademin, ideella föreningar och allmänheten.
Prototyp Göteborg pågår 2 juni – 3 september.

Branschsamverkan:

Balder
Jernhusen
Krook&Tjäder
Liljewall
Nordstan
Oki doki
Peab
Semrén&Månsson
Serneke
Vasakronan
White
Wingårdhs

Läs mer om Prototyp Göteborg

Bild: Rocío Soto