Nyheter

Kustgatan nominerad till årets renovering

Den 3:e maj presenteras vinnaren av Allmännyttans Bästa Renovering där Familjebostäder Göteborg Kustgatan är en av finalisterna.

Det tidigare ungkarlshotellet på Kustgatan har genomgått en stor renovering där de befintliga lägenheterna och korridorerna har renoverats och 44 nya lägenheter har skapats. En ny tvättstuga, gemensamhetslokal och en cykellounge med tillgång till en elcykel-pool finns nu på plats.

Här har återbruk och hållbarhet varit en stor drivkraft och detta har resulterat i att en av lägenheterna består enbart av återbrukat material. Man har även tillverkat möbler till den nya gemensamhetslokalen, entrén och innergården av fasadelement och terrazzotrappor som har rivits tidigare i projektet.

Projektet har genomsyrats av en vilja att testa nytt och prova digitala fastighetslösningar. Det har resulterat i digitala lås och postboxar, kylda leveransboxar och på Kustgatan finns nu Familjebostäders enskilt största solcellsanläggning.

Foto: Pasi Mämmelä