Nyheter

Första spadtaget på fastigheten Sigtuna Rosersberg

Panattoni är en av Europas största utvecklare av moderna logistikfastigheter och har under det senaste året etablerat sig som en tung aktör med flera pågående projekt i Norden. I veckan togs första spadtaget för Panattoni Park Rosersberg som i citynära läge till Stockholm kommer att erbjuda hela 40 000 kvm lageryta fördelat på två hus.

– För oss är detta ett givet geografiskt läge att investera i då det är ett av Sveriges bästa logistiklägen med nära anslutning till Rosersbergs kombiterminal och närhet till Stockholms stad. Att etablera sig i Rosersberg är i linje med vår strategi att även kunna erbjuda våra kunder ytor i mer centrala lägen, säger Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director på Panattoni.

Panattoni lägger stor vikt vid att skapa projekt som uppfyller branschens högsta hållbarhetsstandarder. Och projektet i Rosersberg är inget undantag.

– För att nå våra högt ställda klimat- och hållbarhetsmål ser vi till att jobba smartare, bättre och mer hållbart tillsammans med våra kunder och partners. I alla våra projekt som vi genomför just nu siktar vi på att nå höga certifieringsnivåer, Breeam Excellent i Rosersberg, säger Fredrik Jagersjö Rosell.

Här förstärker byggföretaget YLAB yttertaket för att kunna maximera ytan med solceller vid behov. Interiört jobbar man med flexibla modullösningar så att ytorna kan anpassas till nya eller fler hyresgäster utan större ombyggnationer. Och istället för att förbygga stora parkeringsytor – som kanske ändå inte används av framtida hyresgäster – så ser Panattoni till att bevara och etablera grönytor för att skapa en mer attraktiv utemiljö.

– Vi är mycket stolta över att det är just Panattoni som etablerar sig här på området. Stockholm Nord Logistikcenter är ett område som vi genom ett fint samarbete med Sigtuna kommun och andra viktiga aktörer lyckats få att växa och utvecklas till vad det är idag, ett utav Sveriges främsta logistikområden, säger Ove Nilsson, vice VD Kilenkrysset.

Panattoni Park Rosersberg spelar också en nyckelroll i expansionen av logistiknäringen i Sigtuna. För kommunens del innebär det många nya jobb och viktiga intäkter till regionen. Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun, var med och tog första spadtaget och är mycket nöjd med etableringen.

– Självklart är det roligt att ett så stort internationellt företag fått upp ögonen för fördelarna med Rosersberg. Vår kommun har ju ett unikt läge i och med Arlanda flygplats och vi märker att allt fler ser den potentialen och vill etablera sig här. De planerade lokalerna hoppas vi ska bli en arbetsplats för många av våra invånare så småningom, säger Olov Holst.

I närområdet av Panattoni Park Rosersberg finns en av Sveriges största fullserviceterminaler med anslutning till Trafikverkets infrastruktur. Kombiterminalen möjliggör nya möjligheter till effektiva och miljövänliga transporter mellan kontinenten och Stockholm. Fastigheten ligger i anslutning till E4an vilket ger snabb förbindelse till bland annat Arlanda, Stockholm, Uppsala och städer runt om i Norden.