Nyheter

Ny vice VD på Gatun Arkitekter

Gatun Arkitekters partnergrupp och styrelse har utsett Olof Philipson, utvecklingschef och ansvarig arkitekt, till ny vice VD. Den nya rollen är ett tänkt steg i en framtida succession, berättar Gatuns VD Ari Leinonen. Olof ser fram emot att vidareutveckla Gatuns arbete för att möta framtidens höga krav på hållbarhet.

Olof Philipson är utvecklingschef och ansvarig arkitekt på Gatun, och har bland annat ritat flera kontorsbyggnader som Sthlm05, NOD och Bahnhof, samt arbetat med stadsutveckling i Slakthusområdet och Sickla. Nu har styrelsen utsett honom till ny vice VD på Gatun Arkitekter.

– Olof Philipson är ett tryggt och naturligt val som ny vice VD, och ett steg inför en framtida succession, säger Ari Leinonen, VD på Gatun Arkitekter.

Som utvecklingschef på Gatun har Olof Philipson arbetat med att vidareutveckla arbetet med gestaltning, kvalitet och hållbarhet – något som han tar med in i den nya rollen som vice VD.

– Det ska bli jätteroligt att tillsammans med teamet möta nya utmaningar och utveckla gestaltning som möter framtidens höga krav på hållbarhet och som sätter människan i centrum. Gatun är en unik arkitektbyrå som sätter fokus på den personliga kontakten, samtidigt som det finns en öppenhet och vilja att utforska nya vägar. Man behöver vara nyfiken för att kunna möta framtiden, säger Olof Philipson.

Vidare känner Olof en stor stolthet när det kommer till den höga kvaliteten på Gatuns arbete, och ser fram emot att undersöka hur arkitektkontoret kan utveckla sina processer kopplade till digitalisering och tidig samverkan.

– Om vi ska kunna möta de nya utmaningar som klimatet ställer på oss så behöver vi vara snabbare, men också mer lyhörda och verkligen lyssna in vad som gäller i samhället. Där gäller det att värdesätta öppenhet, nyfikenhet och förståelse, och vi som arkitekter behöver vårda och utveckla värden kopplade till skönhet och gestaltning.