Nyheter

Spaden i marken för skolan i nya bostadsområdet Källberga i Nynäshamn

I spadskaftet höll en prominent samling: kommunstyrelsens ordförande Marcus Svinhufvud, kommundirektör Kristina Tidestav, kommunalråd Patrik Isestad, Raoul Wallenbergskolornas ägare och grundare Per Egon Johansson, vd:n för fastighetsbolaget Hoivatilat AB Maria Frid samt Fanny Sachs och Marcus Wallenberg, som representerade markägaren Källberga Mark. Projektet omfattar byggnation av förskola, skola (åk f-6) samt idrottshall. 

Byggnaden i sin helhet beräknas stå klar till höstterminen 2024 och kommer då att kunna ta emot cirka 450 elever, förskolan inräknad. Operatör för skolverksamheten är Raoul Wallenbergskolorna, vars konceptbeskrivning ”skolan mitt i byn” – att skolan är en gemensam angelägenhet för alla som bor i det kringliggande samhället – bär i Källberga syn för sägen med all önskvärd tydlighet.

– Skolans centrala plats och betydelsefulla roll i uppförandet av bostadsområdet Källberga har gjort att det här projektet ligger oss extra varmt om hjärtat, vilket också tydligt präglar hela projektgenomförandet både från vår sida och för alla i övrigt inblandade parter. Nu ser vi fram emot att få välkomna de första barnkullarna till den nya fina skolan, säger samhällsfastighetsbyggarna Hoivatilat AB:s vd Maria Frid i en kommentar.