Nyheter

Gatun Arkitekter har ritat padelhallen LeDap

Gatun Arkitekter har ritat den exklusiva padelhallen LeDap Stockholm. Hallen slog upp dörrarna i somras, och har inte bara överlevt den så kallade “padeldöden” – utan blomstrar. Utöver padelbanor rymmer lokalen även kontor, restaurang och gym. LeDaps VD Jeanette Fili menar att lokalernas mångsidighet har banat vägen för deras framgång.

Padelhallen LeDap i norra Stockholm står klar. Gatun Arkitekter har ritat byggnaden på totalt 7 350 kvadratmeter, som utöver padelbanor även innefattar coworking, premiumrestaurang, gym och parkering. Gäster får också tillgång till Norrvikens löpspår och badplatser inpå knuten. Sporten padel blev stor i samband med pandemin, där många hemmajobbande passade på att spela dagtid.

– Det blev en överetablering av padel, när det byggdes extremt mycket banor på många orter som nu har blivit tvungna att lägga ner. På LeDap tog vi inspiration från hur tennis- och golfbanor bygger verksamheter. Vi har blivit framgångsrika just för att vi erbjuder det där lilla extra, en utpräglad eventkänsla med bra anställd personal, en reception som alltid är bemannad och heltidsanställda tränare säger Jeanette Fili, VD på LeDap Stockholm.

– Vi är helt enkelt annorlunda från de många hallar som ser likadana ut. Tillsammans med Gatun har vi har skapat mycket utrymme mellan banorna, istället för att klämma in så många som möjligt. Det är ljust och öppet, och snålar inte med detaljer.

I padelhallen står förändring i centrum. Gatun har designat utrymmena att fylla olika funktioner för olika tidpunkter på dagen, där den sportiga känslan dagtid ska snabbt kunna övergå i en atmosfär som passar för utekvällar och sociala tillställningar.

– Vi har skapat en miljö där kontrasterna står i centrum, och där hårda material möter mjuka för att skapa en exklusiv känsla, säger Simon Scheiwiller, ansvarig arkitekt på Gatun som i detta projekt också samarbetat med Adolfsson & Partners.

Gatun Arkitekter är en arkitektbyrå belägen på Södermalm i Stockholm, som står för human och nytänkande arkitektur inom kontor, bostäder, energi, publika miljöer och stadsbyggnad.