Nyheter

109 lägenheter färdigrenoverade på Klockarvägen i Huddinge

Besiktigat och klart. Efter drygt ett års renovering har Huge Bostäders två hus på Klockarvägen 5 och 7 fått nya ledningar för el, vatten och avlopp, bättre ventilation och nya badrum i alla de 109 lägenheterna. Dessutom har många hyresgäster valt till nytt kök.

Nyss var det dags för besiktning av en oberoende besiktningsman. Och resultatet efter den omfattande renoveringen blev godkänt.

– Det känns riktigt bra att vi nu fått godkänt i besiktningen och att vi är i mål med projektet, säger Johan Hammarberg, projektledare.

Utöver de arbeten som Huge gjort inne i lägenheterna så har även trapphusen fått en uppfräschning med bland annat ny färg, nya ledstänger och postboxar.

Om ungefär en månad är det dags att fira de nyrenoverade husen med en invigningsfest.

– Då bjuder vi in alla hyresgäster. Vi passar också på att dela ut en enkät där vi ber hyresgästerna svara på frågor om hur de upplevt renoveringen, säger Anna Kellander, ombyggnadssamordnare.

Ett litet tag till får dock de boende leva med hantverkare omkring husen. Just nu pågår nämligen takbyte på Klockarvägen 5 för att få till ett bättre system för dagvattenavrinning. Det arbetet blir klart i sommar.

– Jag vill avslutningsvis rikta ett jättestort tack till alla som bidragit med fina arbetsinsatser i projektet. Ett stambyte av den här storleken kommer med ett flertal utmaningar. Trots det har vi klarat av att hålla tidplanen, vilket är resultatet av ett gott samarbete med vår totalentreprenör. Jag vill också passa på att tacka alla våra hyresgäster för gott samarbete, säger Mikael Halvarsson, projektchef.