Nyheter

Logicenters utvecklar 38 000 m2 för Alfaroc i Tusby

Logicenters kommer att utveckla en toppmodern anläggning på 38 000 m2 i Tusby, strax norr om Helsingfors, åt Alfaroc Logistics Oy. Fastigheten beräknas stå klar under det tredje kvartalet 2024. Logistikfastighetsaktören fortsätter sin satsning på att utöka sin närvaro runt Helsingfors.

Nu står det klart att Logicenters skrivit ett avtal med Alfaroc Logistics Oy om att påbörja bygget av en toppmodern anläggning på 38 000 m2 i Tusby, strax norr om huvudstaden. Den nya fastigheten kommer att utvecklas enligt Logicenters ambitiösa hållbarhetsmål och kommer att innefatta bergvärme och solcellspaneler på taket.

Anläggningen beräknas att vara färdigbyggd under det tredje kvartalet 2024.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Alfaroc Logistics till Tusby. De senaste åren har vi sett en tydlig ökning på efterfrågan kring logistik i närområdet och det känns riktigt bra att ha hittat en perfekt lösning för alla parter, säger Jarkko Äikää, Commercial Manager på Logicenters.

Alfaroc Logistics Oy är en av Finlands största outsourcingtjänstleverantörer inom intern logistik och lagerhållning.

Företaget erbjuder tjänster till industri- och detaljhandelsföretag, importörer och onlinebutiker.

– Det här är en nyhet som vi verkligen är stolta över att kunna presentera. Vi är väldigt tacksamma för det fantastiska samarbetet med Logicenters och ser fram emot att kunna växa som företag i våra nya lokaler, säger Tiia Bister, CEO på Alfaroc Logistics Oy. Anläggningen kommer att ligga endast sex minuter från europaväg 75 med förbindelse till både Helsingfors och norra Finland. Dessutom ligger HelsingforsVanda flygplats bara 13 minuter bort med bil.