Nyheter

Bygger nytt vårdboende i centrala Flen

AF Gruppens dotterbolag HMB Construction har fått uppdraget att bygga vårdboendet Gårdsjö strand i Flen, som ingår i kommunens största fastighetsprojekt på decennier.

HMB har tilldelats uppdraget i en offentlig upphandling och beställare är Flen Kommunfastigheter. Sveafastigheter är byggherre. Uppdraget genomförs som en totalentreprenad.

Vårdboendet Gårdsjö strand får 70 lägenheter och 7 vårdavdelningar med vardagsrum, matsal och kök, gemensamma utrymmen såsom samlingsrum, spa och träningslokal samt utrymmen för personal. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och förbereds för solceller på taken.

Vårdboendet uppförs i centrala Flen, direkt intill Gårdsjön, där även 200 nya bostäder planeras.

– Vi är glada över att få bidra till det största fastighetsprojektet i Flen på flera decennier. Vi ser också fram emot det nya samarbetet med Sveafastigheter, som HMB tidigare har levererat bostadsprojekt till, säger Krister Karlsson, vd för HMB Construction.

Byggnationen av Gårdsjö strand beräknas starta sommaren 2023 och inflyttningen planeras till sommaren 2025.

På bilden: Med fasader i trä, tegel och puts kommer äldreboendet Gårdsjö strand att harmoniera väl med nuvarande bebyggelse i området

Illustration: Kirsh + Dereka Arkitekter