Nyheter

Bygget av IES Österåker har påbörjats

Engelskt väder och stora leenden när första spadtaget togs för IES Österåker vid Hackstaskolan i centrala Åkersberga. Bland talarna fanns Mikaela Fletcher (M), borgmästare i Österåker, Per Ronnevik, VD på fastighetsbolaget Nystad och Jörgen Stenquist, vice VD på IES.

– Vi är mycket glada att välkomna Internationella Engelska Skolan till Österåker, skolan kommer att bli ett bra tillskott till vår kommun”, sa Mikaela Fletcher.

Jörgen Stenquist, som också bor i Österåker, tillade:

– Den nya skolan kommer att komplettera övriga skolor i kommunen och lägga till en profil som inte finns i området.”

Över 1100 barn har ställts i kön för att gå Internationella Engelska Skolan i Österåker, varav 762 som vill ha en plats när skolan öppnar i augusti 2024.

Den nya skolan blir en F-9-skola med två klasser per år, inklusive fritidshem. Ägaren Nystad kommer tillsammans med entreprenören Cobab att bygga ut och totalrenovera Hackstaskolan som får helt nybyggda, toppmoderna lokaler med bland annat ny matsal med tillhörande tillagningskök, fritidslokaler samt en ny skolgård med omfattande lek- och aktivitetsmöjligheter.