Nyheter

Skanska bygger bostäder och kommersiella lokaler i Sandvika, Norge för 424 miljoner kronor

Skanska har tecknat tilläggskontrakt med Andenæs Eiendom om att bygga nästa fas av Helgerudkvartalet i Sandvika, Norge. Kontraktet är värt NOK 410M, cirka 424 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderboken för Norden för det första kvartalet 2023.

Helgerudkvartalet är ett stadsutvecklingsprojekt i Sandvika, väster om Oslo. Denna fas omfattar cirka 8 500 kvadratmeter bostäder och 8 200 kvadratmeter kommersiella lokaler. De nedre våningarna rymmer affärer och restauranger, de övre våningarna består av sammanlagt 86 lägenheter.

Projektet hållbarhetscertifieras enligt BREEAM NOR Excellent.

Byggnationen planeras starta i december 2023 och förväntas vara slutförd i det fjärde kvartalet 2025.