Nyheter

Halmstads nya djurvänliga konceptboende

Ranagårds äldreboende erbjuder 60 trivsamma bostäder, där även husdjur är välkomna att flytt in, som är anpassade för en bekväm och flexibel livsstil. Här kan man spela boule, bjuda in familjen för kalas, gå en promenad i den lummiga södervända trädgården eller besöka restaurangen/caféet och delta i trivselaktiviteter.

En ny stadsdel börjar ta form i Halmstad.

Området ska kännas tryggt och möjliggöra för möten mellan människor i vardagen. I Ranagård planeras nya bostäder, förskolor, skola samt äldreboende. Mitt i med närhet till alla vardagsbehov på en plats utmed Gamla Tylösandsvägen, ligger Ranagårds äldreboende. Ranagård är det första kommunala äldreboendet där de som flyttar in ges möjlighet att ta med sig sitt husdjur. Fredblad arkitekter har på uppdrag av Halmstads kommun gestaltat det nya äldreboendet.

En hemlik miljö, funktionalitet, gemenskap och trygghet har varit ledstjärnor för äldreboendet som vi har skapat. Det nya äldreboendet som byggs i tre våningar har 20 lägenheter på varje plan. Varje boendeenhet har en gemensamhetyta med vardagsrum och matsal som sträcker sig från fasad till fasad med balkong eller uteplats, vilket skapar genomsikt och ljusinsläpp. Lägenheterna är belägna på vardera sida om gemensamhetsytan. På bottenplan har alla lägenheter en egen uteplats. Boendet får två entréer, en generös huvudentré där personal kommer att finnas på plats för att ta emot besökare, och en sidoentré som ligger i anslutning till det torg med busshållplats som ska byggas.

Gården ger en hemlik trädgårdskänsla med fina gångvägar för sinnenas promenad genom rosengången, förbi bärbuskarna, fruktträd och odlingsbänkar. En boulebana och en scen berikar utevistelsen för de roade. På gården finns även sittplatser för de boende och deras besökare.

Om allt går som planerat kommer äldreboendet att stå klart hösten 2023.