Nyheter

Första spadtaget för Trucken 2 i Trelleborg

Den 9 mars samlades representanter från Acrinova, MVB och Renta för ett gemensamt första spadtag och officiell byggstart av industrifastigheten Trucken 2 i Trelleborg.

På Västra Verksamhetsområdet i Trelleborg uppför Acrinova nu en ny byggnad om 1000 kvm till maskinuthyrningsföretaget Renta. Den 9 mars 2023 genomfördes den officiella byggstarten genom ett första spadtag tillsammans med hyresgästen Renta AB och byggentreprenören MVB. Närvarade gjorde bland annat David Svärd, platschef på Renta, Thomas Ellkvist, vd MVB, Lars Sonesson ansvarig förvaltare på Acrinova och Ulf Wallén, vd Acrinova.

Byggnaden om 1000 kvm uppförs enligt Acrinovas Nollvision vilket innebär att den byggs för att bli klimatneutral och därmed avge ett så litet klimatavtryck som möjligt genom högt ställda krav på bland annat material, korta leveranser och slutgiltig energiförbrukning. Den 1 juli beräknas byggnaden vara redo för inflyttning.

— Vi är jätteglada att kunna välkomna Renta som hyresgäst hos oss i Trelleborg. Bygget fortskrider enligt plan och vi räknar med inflyttning i juli i år, säger Lars Sonesson, ansvarig förvaltare på Acrinova.

Acrinova har förvärvat flera lager- och logistikfastigheter på Truckvägen de senaste åren. Acrinova ser Västra verksamhetsområdet i Trelleborg som ett strategiskt läge för både transport och pendling med närhet till E6:an, väg 108 och Trelleborgs stadskärna.

— Det känns jätteroligt att vara igång med bygget av Trucken 2. Här planerar vi dessutom för fortsatt fastighetsutveckling genom ytterligare en byggrätt på samma fastighet. Bygget stärker Acrinovas närvaro i Trelleborg – en stad som växer och attraherar allt fler företag, säger Ulf Wallén, vd Acrinova.