Nyheter

Peab bygger ny ishall i Fruängen

Peab har fått uppdraget att bygga en ny ishall, Mälarhöjdens IP, i Fruängen söder om Stockholm. Beställare är fastighetskontoret vid Stockholm stad och kontraktssumman uppgår till 114 miljoner svenska kronor.

Projektet omfattar nybyggnation av en modern ishall med 150 ståplatser för publik, sex fullstora omklädningsrum och två mindre flex- och domaromklädningsrum. Ishallen kommer att inrymma garage för ismaskin, uppvärmda förråd och enklare förenings- och samlingslokaler.

– Som samhällsbyggare är vi glada att få vara delaktiga i byggandet av den nya ishallen. Att få medverka till en verksamhet som bland annat främjar ungas aktivitet och gemenskap känns betydelsefullt, säger Lars Enroth, regionchef Peab.

Uppdraget är en utförandeentreprenad med vissa delar totalentreprenad. Byggstart är i dagarna och färdigställande är beräknad till slutet av mars 2024.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2023.

Illustration: MAF Arkitektkontor