Nyheter

Italian Design Day 2023 – Ljus och arkitektur: Ett möte med Cherubino Gambardella

Italienska Kulturinstitutet i Stockholm firar den 7e upplagan av Dagen för Italiensk Design i Världen genom att presentera ett föredrag av Cherubino Gambardella, ordinarie professor i Arkitektur på Università degli studi della Campania ”Luigi Vanvitelli”.

Den 9e mars 2023 klockan 18 kommer professor Gambardella kommer prata om sin inställning till arkitektur och undervisning, om vägen som ledde honom att omvärdera konceptet perfektion och den oväntade inverkan från den store ryske musikern Dmitrij Dimitrievic Sostakovic som sa “att vara en fegis är inte lätt. Det är mycket lättare att vara en hjälte (…) att vara en fegis kräver ihållighet, tålmodighet, ett motstånd mot att ändras, vilket leder till en viss sorts mod”.

Gratis inträde med aperitivo.

CHERUBINO GAMBARDELLA:

Född i Neapel, Gambardella är arkitekt och professor i arkitektur och han har undervisat på ett flertal universitet (Rom, Neapel, Ascoli Piceno, Venedig) och han har hållit konferenser på utländska universitet. I slutet av 80-talet grundade han arkitektstudion Gambardellarchitetti, som har säte i Neapel och Milano. Bland hans projekt koordinerade han gruppen som vann Biomediterranean Cluster projects tävling på expo i Milano 2015. Han är också författare till ett flertal böcker och hans produktioner har visats på prestigefyllda internationella utställningar, bland andra utställningen The Cut’n Paste curerad av Pedro Gadhanho på MOMA i New York.