Nyheter

Kapslingen för compact living sväljer både router elfördelning

Bostadsmarknaden har utvecklats så att ytsmarta boenden blivit mer populära. Därför lanserar Hager en kapsling som är speciellt framtagen för mindre bostäder. Den nya kapslingen Volta Hybrid rymmer nämligen både elfördelning och router i ett och samma skåp.

Eftersom det saknas gott om plats i mindre bostäder har många leverantörer anpassat sina produkter för dem som bor på färre kvadratmeter. Unga, studenter och storstadsbor får ofta kompromissa på yta framför läge. För dessa har Hager tagit fram en platsbesparande kapsling.

– Bakom den enda dörren ryms både el- och mediafördelning. Detta sparar inte bara utrymme i små bostäder och sommarstugor, det ser också bättre ut att gömma undan routern i elcentralen. Därför skulle jag säga att den här kapslingen även passar dem som vill ha det snyggt och prydligt, oavsett bostadens storlek, säger Mikael Hylander som är produktchef på Hager.

Det kompakta kapslingen finns i två utföranden: Som infälld montering i hålvägg och som infälld montering i betong. Man kan också välja två typer av dörrar: Antingen plåtdörr eller plastdörr med ventilationsöppningar som ger bättre wifi-signal i bostaden.

– Jag skulle säga att den här kapslingen ligger rätt i tiden. Det är en flexibel lösning för bostäder där multimedialösningar tidigare varit svåra att implementera på grund av utrymme och kostnad, säger Mikael avslutningsvis.