Nyheter

Möblerar om i ledningen

Det svenska inredningsföretaget LSI Projects, med kunder som Stureplansgruppen, Nudie Jeans och Vasakronan, möblerar om i ledningsgruppen.

Ägare och VD Roberth Wittenbrandt tar ett steg tillbaka och lämnar över ansvaret till Tim Hartler som går in som operativ chef i bolaget. Samtidigt tar Erik Asplund över rollen som sälj – och marknadschef. Ledningsgruppen utökas med ekonomichef Lotta Andersson samt John Dring, som blir huvudansvarig för projektorganisationens dagliga arbete.

Tim Hartler kommer tidigare från en roll som projektchef och har varit en stor del av LSI:s resa de senaste decenniet. Bolaget har skiftat fokus från att vara en renodlad tillverkare till att bli mer av en komplett leverantör av inredningsprojekt. Med en finslipad projektorganisation kan LSI idag ta sig an betydligt mer komplexa inredningsprojekt med fokus på hög kvalitet och servicenivå.

Erik Asplund anslöt till bolaget 2019 och etablerade då LSI:s Stockholmskontor. Sedan dess har LSI fortsatt på sin tidigare strategi att bli en mer marknadsorienterad aktör, med aktiv och engagerad roll i projekten.

Bolaget har det senaste åren tillverkat och levererat inredning till projekt inom segmenten retail, restaurang och kontor där företag som StureplansgruppenSoho HouseNudie JeansA Day´s March och Vasakronan m fl är en del av bolagets återkommande kunder.

LSI ökade sin omsättning och lönsamhet under 2022 efter två utmanande år under coronakrisen. Omsättningen för helåret 2022 landade på strax under 56 Mkr och bolaget har en ambition att växa ytterligare kommande år, med bibehållen lönsamhet. Företaget har totalt 18 st anställda, varav 2 st i Stockholm.

Bild: Mary Pahlke