Nyheter

Hajom lanserar sin största nyhet sedan 1965

Hajom har länge erbjudit marknadens bästa skjutdörrspartier. Men det har aldrig varit en anledning till att sluta utveckla, förfina och förädla produkterna. Nu lanserar Hajom ännu bättre konstruktioner utrustade med tätare, starkare och uthålligare partier. De nya produkterna är designade, och framtagna tillsammans med Wingårdhs.

Hajom bildades 1911 av finsnickaren Birger Andersson i Hajom, Västergötland. Under 50-talet uppfanns den unika lyft- och glidtekniken för skjutdörrar som satte Hajom på kartan för arkitekter världen över. Produkterna har sedan start tillverkats i massivt trä men nya Hajom tar det hela till en helt ny nivå som starkare och tätare än någonsin. Samtidigt är designuttrycket smäckrare än tidigare. Nyheterna är framtagna tillsammans med Wingårdhs.

– Hajoms produkter är ett suveränt hantverk som behövde en energiboost för att bättre matcha framtidens prestandakrav och efterfrågan. Tillsammans med finsnickarnas hantverkskompetens har vi lyckats göra en designuppdatering som renodlar och framhäver Hajoms kärnvärden. De nya stora partierna är ett starkt inredningselement i husen det sitter i, som håller en detaljering och finish i möbelskalenivå, säger David Regestam, uppdragsledande arkitekt, på Wingårdhs.

Med uppdateringen av Hajom har Wingårdhs maximerat träupplevelsen genom att så mycket som möjligt av konstruktionen ska vara av just trä, inte aluminium, och samtidigt uppfylla framtidens ökade krav på täthet. Man har också renodlat det visuella uttrycket genom att ge partierna ett smäckrare utseende och förhöja det taktila genom att ta fram beslag i solida material. Alla partier går att skräddarsy med material, kulörval och handtag.

–Tillsammans med Wingårdhs har vi skapat framtidens skjutdörrspartier, dörrar och fönster som både håller hög energiprestanda och en design som genomgående bevarar ett klassiskt men modernt uttryck, säger Carl-Henrik Lagnefors, produktutvecklingschef på Hajom.