Nyheter

Första spadtaget för det nya Beijer Växjö

Beijer Byggmaterial satsar fullt ut i Växjö och bygget av den toppmoderna anläggningen intill det attraktiva handels- och köpcentret, Grand Samarkand är nu i full gång.

I början av februari togs det första spadtaget för den nya anläggningen på totalt ca 15 000 kvm, som kommer att bestå av en butiksyta på närmare 2 000 kvm och en välplanerad drive-in om 3 000 kvm, som tillsammans med närheten till det etablerade handelscentret kommer förbättra tillgängligheten för hämtande kunder.

– Att vi äntligen hittat rätt plats som tillåter vår verksamhet att fortsätta växa bekräftas från kunder, leverantörer och personal. Vi har en fantastisk tillväxt i ryggen och genom att flytta in i toppmoderna lokaler kan vi attrahera nya kunder och fortsätta utveckla vårt kunderbjudande samt vara en konkurrenskraftig helhetsleverantör. På Beijer har vi kunden i fokus och när vi nu ser en ökad efterfrågan för bygglogistik blir vår gamla kostym för liten. Omlokaliseringen blir då ett naturligt steg för att möta kunden, Patrik Sunnegårdh, Filialchef Beijer Växjö.

– Fastpartner är väldigt glada och nöjda med att kunna utveckla fastigheten Bagaren 7 i Växjö med en så stabil och framåtsträvande hyresgäst som Beijer Byggmaterial. Det gamla huset hade tjänat ut sin roll och hade ett stort tungt underhållsbehov. I och med etableringen av Beijer utvecklar vi fastigheten till något nytt och tidsenligt som håller över tid. Det är en spännande resa vi påbörjar tillsammans med detta första spadtag och om ganska exakt 1 år ska fastigheten vara klar för överlämning till Beijer. Vi ser framtiden an med tillförsikt, säger Annika Sjöberg, Områdeschef Syd för Fastpartner.

– Det är roligt att vara igång, och att vi fått förtroendet att bygga Beijers nya byggvaruhus som kommer skapa stort värde för deras kunder. Det är ett mycket intressant och roligt projekt där hållbarhet står i centrum, och där vi får använda vår breda kompetens och erfarenhet, säger Magnus Olsson, vd på Hic Construction.

Ometableringen är efterlängtad och Beijer satsar stort på ett förbättrat kundflöde och disposition genom att bland annat separera ytan för logistik och godsmottagning från en tillhörhörande drive-in. Kunderna kommer att mötas av ett välsorterat och toppmodernt byggvaruhus med effektivt flöde – allt för en snabb och smidig handel med service & kunskap i världsklass.

Beijer Byggmaterials verksamhet i Växjö har under de senaste åren visat en mycket hög förmåga i att driva och attrahera den lokala marknaden med vårt totala erbjudande. Denna satsning ger den lokala organisationen en fantastisk möjlighet att på ett hållbart och långsiktigt sätt fortsätta på inslagen väg, men med bättre förutsättningar för våra medarbetare och inte minst för våra kunder. Det är också ett styrkebesked i vårt övergripande mål om att generera fortsatt organisk tillväxt, säger Thomas Sandin, Regionchef Beijer Byggmaterial.

Det nya byggvaruhuset beräknas öppna upp under våren 2024.