Nyheter

Olof Dedering ny CIO för Tyréns

Olof Dedering har utsetts till CIO för Tyréns Group. Olof har drygt 20 års erfarenhet av att leda produkt- och tjänsteutveckling, försäljning och digital transformation i internationella konsult- och techbolag.

Olof kommer närmast från en roll som Vice President, Credit Solutions på TietoEvery och har dessförinnan haft ledande roller i bolag som Tieto, Emric, Opus Capita och Itella.

– Olof har framgångsrikt drivit IT-transformation i komplexa miljöer och stora organisationer och har ett stort intresse för människor och ny teknik. Hans engagemang och fokus på värdeskapande IT sammanfaller väldigt väl med Tyréns ambition att bidra till hållbara städer och samhällen, säger CEO Johan Dozzi.

Tyréns satsar stort på innovation med målet är utveckla dagens och framtidens städer.

– Det känns väldigt spännande att ansluta till Tyréns som har både ambitionen, kunskapen och kapaciteten att leda den digitala utvecklingen inom samhällsbyggnad. Att skapa nya värden med hjälp av teknik, och kunna bidra till en enklare vardag för våra kunder och medarbetare känns både inspirerande och spännande, säger Olof Dedering .

Olof tillträder den 30 januari och kommer att ingå i koncernledningen för Tyréns Group.