Nyheter

Älvsbyhus ingår samarbete med Devolv

Älvsbyhus ansluter sig till den digitala plattformen Devolv. Genom plattformen kan privatpersoner kostnadsfritt hitta tomter och simulera nyckelfärdiga hus i ett interaktivt kartverktyg. Från och med idag går det att använda 3D-modeller från Älvsbyhus i kartverktyget.

Devolv är i dagsläget endast tillgängligt i Skellefteå men kommer lanseras i hela Sverige under våren.

– Devolv är det bästa, enklaste och mest intuitiva verktyget vi sett på marknaden när det gäller att ge våra kunder en möjlighet att själva testa att placera in våra hus på en tomt redan innan köp. För en kund som inte är van att läsa ritningar ger detta en trygghet i hur hus och tomt kommer fungera tillsammans och hur slutresultatet kan komma att se ut, säger Jens Sundström senior advicer Älvsbyhus.

Northvolts pågående etablering i Skellefteå lockar tusentals nya invånare till kommunen. Uppåt 4000 arbetstillfällen väntas skapas i fabriken. Trots detta har det oroliga världsläget gjort att bostadsbyggandet i Skellefteå minskat.

– Nyckelfärdiga hus kan snabbt möta utmaningen som Skellefteå står inför. En villa från Älvsbyhus är gjord av norrbottniskt trä och monteras snabbt och effektivt ihop på byggplatsen. För att lösa kompetensbristen i norra Sverige behöver det inte bara byggas många bostäder, utan även rätt typ av bostäder. 7 av 10 svenskar vill bo i småhus, men trots detta utgör småhus endast 20% av nya byggprojekt. Vi tror att en viktigt del av att lösa den svenska bostadskrisen är göra det lättare för privatpersoner att delta i byggprocessen,” säger Jonas Bergbom VD & Grundare av Devolv.