Nyheter

Nya simhallen i Linköping öppnar 22 april

För fyra år sedan startade bygget av Linköpings nya simhall och nu är den snart redo att ta emot Linköpingsborna. Den 22 april öppnar Sveriges modernaste simhall Tinnerbäcksbadet.

Planerna på en ny simhall som ska ersätta den gamla simhallen från 1965 går många år bakåt i tiden. Beslutet om en ny simhall togs av Linköpings kommunfullmäktige 2014 och sommaren 2019 togs första spadtaget på Folkungavallen, alldeles intill den äldre simhallen. Nu står den i princip helt klar och vi har ett premiärdatum.

– Snart har vi äntligen Sveriges nyaste och finaste simhall, och jag hoppas den blir till glädje för alla Linköpingsbor, att så många som möjligt får chansen att besöka den, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Den nya simhallen har varit efterlängtad av många och det är därför glädjande att vi nu äntligen kan slå upp portarna för alla badsugna. Extra roligt är också att den nya simhallen  kommer att erbjuda en modern simsportarena i nationell toppklass som kommer vara till stor glädje för simsporten, säger Niklas Borg (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Lördag den 22 april är det äntligen dags att öppna dörrarna till Linköpings nya simhall som fått namnet Tinnerbäcksbadet. Det blir en festlig öppningsdag och ceremoni med bland annat tal och uppträdanden men firandet pågår längre än så.

– Jag ser fram emot att se alla badglada Linköpingsbor få njuta av Tinnerbäcksbadet framöver. Det är efterlängtat av många. Under flera dagar firar vi på olika sätt, självklart med en bandklippning tillsammans med Flodis från Medley och med sång, musik och dans. Jag tror att vi kommer bli stolta över vår nya simhall, säger Karin Olanders, kultur- och fritidsdirektör i Linköpings kommun.

Foto: Linköpings kommun