Nyheter

Sommarnöjen presenterar 87 husmodeller och en helt ny process för att bygga hus

Inför 2023 lanserar Sommarnöjen, marknadsledare inom arkitektritade fritidshus, ett nytt sortiment med 87 husmodeller, en ny interiörstil samt en helt ny process för att bygga hus tryggt och enkelt. Sommarnöjen uppför nyckelfärdiga fritidshus, fjällhus och Attefallshus i äkta naturmaterial.

Företaget har arkitekter, projektledare och kundservice i Stockholm och tillverkar husen i egen fabrik, vilket gör att man kan garantera kvalitet genom hela processen. Det senaste året har Sommarnöjen analyserat samtliga av sina husmodeller utifrån funktion, form, hållbarhet och erfarenheter från 600 tidigare beställare. Som ett resultat av arbetet lanserar nu bolaget de nya kollektionerna Glänta och Äng, arkitekturstilen Klassisk och interiörstilen Ren.

Totalt rör det sig om 87 nya husmodeller – en kombination av vidareutvecklade och helt nya hus. Modellerna karakteriseras av skandinavisk arkitektur med enkla former, enhetliga material och genomtänkta detaljer.

– Bland det viktigaste att ta hänsyn till vid planeringen av ett nytt hus är hur sociala utrymmen inne och ute passar till byggplatsens utsikt, insyn, topografi och väderstreck. Därför har vi utgått från vitt skilda tomter över hela Sverige där våra hus placeras och format våra nya modeller efter dem, säger Tomas Riesenberg Tjajkovski, grundare.

Sedan starten 2008 har omtanke om kundens upplevelse varit lika viktig som arkitekturen för Sommarnöjen. Bolaget strävar efter att göra vägen till ett nytt hus så enkel, trygg och förutsägbar som möjligt.

För att underlätta processen mot ett nytt hus ytterligare lanserar Sommarnöjen nu även Totalansvar Fast Pris, vilket innebär att kunden får ett fast pris för hela sitt projekt innan det sätter igång. Utöver ett nyckelfärdigt hus och transporter inkluderas även sådant som annars är svårt att få klara besked om på förhand, såsom markarbeten, anslutningar av el och byggherrekostnader.

– Vi vill att våra kunder ska slippa oroa sig för oväntade tilläggskostnader som kan vara svåra att beräkna. Därför avser våra priser alltid färdiga hus och inkluderar nu både trailertransport till adresser över hela Sverige och mobilkran som lyfter huset på plats. Vi vill göra det bekvämt och tryggt för kunden och tror på transparenta priser som gör det lättare att fatta välgrundade beslut, förklarar Tomas.

Husnyheter 2023

Kollektionen Äng har en form utöver det vanliga med två olika – men sammanlänkade – husvolymer. Den främre volymen har öppna, sociala ytor och helglasad fasad medan den bakre volymen är husets privata del med praktiska funktioner. Med denna lösning får huset 360 graders utsikt från allrummet och två vindskyddade uteplatser. Äng finns i tidlöst, klassiskt och modernt utförande i storlekarna 60-120 kvadratmeter.

Kollektionen Glänta är skapad för alla som vill ha fria utblickar och naturkontakt från de sociala ytorna men slippa insyn från grannarna. Husen kännetecknas av en spännande siktlinje rakt genom allrummet och kortsidor som skyddar från insyn. Glänta finns i tidlöst, klassiskt och modernt utförande i storlekarna 40-120 kvadratmeter.

Arkitekturstilen Klassisk förenar lantliga former med modern funktion. De nya husmodellerna har breda skjutglaspartier, äkta wienerspröjs i kvadratiska former samt markerade och långa utsprång på sadeltaken. Arkitekturstilen Klassisk finns för storlekarna 30-120 kvadratmeter.

Interiörstilen Ren är utformad för dem som önskar stilsäker interiör och vill låta sina egna val av möbler sätta tonen. Ren har släta och obrutna ytor med vackra golvtiljor, dimgrå väggar och innertak, rostfria detaljer och diskret granitkeramik. Interiörstilen Ren går att få till alla Sommarnöjens husmodeller.