Nyheter

Så väljer du rätt arbetsskor för gör-det-självaren

Arbetsskor är ett viktigt val för gör-det-självaren. När du väljer arbetsskor är det viktigt att tänka på hur mycket stöd och skydd skorna ger, hur bekväma de är och hur bra de passar din fot.

Det är viktigt att välja en bra arbetssko då det påverka både din hållning men kan även skydda dig mot olyckor till exempel om man skulle råka tappa något på foten.

Arbetsskor – vad ska man tänka på?

Yrkesskor är kanske ett lika viktigt verktyg som hammaren när man ska bygga. Men det kan vara svårt att veta hur man väljer rätt. Det finns många bekväma arbetsskor för män som hjälper dig att orka renovera och fixa hemma. När du väljer skor är det bra att titta på materialet skon är gjord av då detta påverkar om den är vatten- och smutsavvisande. Det är även viktigt att se vilken stövelform skon har så att den passar din fot. Det finns olika märken på yrkesskor så det är viktigt att du väljer ett märke med bra kvalitet ett exempel på ett sådant märke är Engelbert Strauss.

Råd och tips inför köp av arbetsskor

Arbetsskor är ett viktigt skydd för fötterna, och det är viktigt att man väljer rätt skyddsskor till arbetet man vill utföra. Några saker som är bra att kolla på innan man köper skor är modellen på skon så att den passar din fot men även om den har säkerhetshätta eller inte. En säkerhetshätta skyddar dig ifall du skulle råka sparka i eller tappa något på foten och i många byggbranscher är det ett måste att ha på skon. Det är därför viktigt att ha det även när man håller på själv. Ytterligare en bra sak att titta på är hur sulan är utformad så att den har bra grepp och inte blir hal på till exempel blöta underlag. Det här är något som är lätt att förbise men kan vara skillnaden på om man råkar ut för en arbetsolycka eller inte.

Vad kännetecknar en bra arbetssko?

En bra arbetssko är ofta lätt och bekväm att ha på sig. Den ska ge stöd åt foten och göra att man inte blir trött i benen efter några timmars arbete. Den ska även vara av ett bra material som håller en högkvalitet då en arbetssko ofta behöver utstå en hel del förslitningar. Det finns olika kategorier för olika skor och det är bra att fundera på vad man kommer använda skon till för att kunna välja en så bra modell som möjligt.

När du ska välja arbetsskor är det viktigt att tänka på hur mycket och vad för slags aktiviteter du planerar att göra. Om du till exempel planerar att mestadels stå och jobba med verktyg, bör du finna ett par skor som ger stöd åt din fot och din rygg.