Nyheter

Granitor Properties utvecklar bostäder i strandnära Klitterbyn

Nu fortskrider Granitor Properties planer på att utveckla nya attraktiva bostäder i strandnära Klitterbyn. På bästa läge vid Ängelholms Havsbad kommer det att göras plats för moderna bostäder med närhet till natur och hav och med lagom avstånd till stadskärnan i Ängelholm.

Totalt omfattar ytan i Klitterbyn cirka 7 000 kvadratmeter tomtmark. På platsen står idag byggnader för hotell- och konferensverksamhet med namnet Klitterbyns Turist- & Konferenscenter.

Enligt detaljplanen som nu vunnit laga kraft kommer Granitor Properties att riva nuvarande byggnader och upplåta plats för fem flerbostadshus som utformas i harmoni med den omgivande bebyggelsen.

– Klitterbyn är ett fantastiskt område med sandskogens vackra natur och närhet till både havet och stadskärnan. Det är väldigt glädjande att detaljplanen nu är godkänd. Vi ser nu fram emot att påbörja nästa steg i byggprocessen och planera inför säljstart efter sommaren, säger Johan Svedström, affärschef på Granitor Properties.

De nya bostadshusen kommer att bestå av totalt 42 bostadsrätter med boytor på mellan 50 och 100 kvm. Lägenhetsstorlekarna varierar från två till fyra rum och kök. I Klitterbyn får man en unik möjlighet att flytta till ett bekvämt boende nära hav, strand och natur.

– Just det strandnära läget gör att det hela tiden har funnits ett stort intresse för det här projektet. Det är många som efterfrågar bostadsrätter i sådana områden och Ängelholm är en trygg stad med hög trivsel. Med en kombination av bekvämlighet, orörd natur och närhet till staden är det ett boende som många drömmer om, säger Johan Svedström.