Nyheter

Peab bygger skola i Ålesund

Peab har fått uppdraget att bygga en ny skola i Ålesund. Beställare är Ålesunds kommun och kontraktssumman uppgår till 177 miljoner norska kronor.

Peab ska bygga den nya Eidetskolan på Vatneeidet i Ålesund, som blir en grundskola och ett gymnasium med plats för cirka 500 elever. Projektet omfattar nybyggnad om cirka 6 900 kvadratmeter med tillhörande utomhusytor. Skolan ska ersätta tre befintliga skolor; en högstadieskola och två grundskolor i städerna Tennfjord, Eidsvik och Vatne. De befintliga skolorna på Vatneeidet och den närliggande kulturhallen Eidet kommer att vara i normal drift under hela byggtiden, vilket kräver god planering och nära dialog med beställaren och skolorna.

– Att bygga skolor är bland det finaste vi kan göra. Jag är mycket glad över att vi nu får fortsätta använda vår hantverksskicklighet och kompetens, inte minst med anledning av vår långa erfarenhet av skolprojekt, säger Kjetil Nordang, regionchef Peab.

– Vi ser fram emot att få en ny och modern skola och vi ser fram emot samarbetet med Peab, säger Hanne Helgesen, projektansvarig på Ålesunds kommuns eigedom KF.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i vid påsken 2023. Den nya skolan ska stå klar till skolstarten hösten 2025, medan mellanstadiet planerar att flytta in redan vid årsskiftet 2024-2025.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2022.

Illustration: Slyngstad Aamlid Arkitekter