Nyheter

Första spadtag för Multihus i Uppsala

Under onsdagen sattes spaden i marken för Uppsalas nya Multihus i den nya stadsdelen Rosendal. JSB Construction AB står som totalentreprenör för projektet och beställare är Uppsala kommun arenor och fastigheter AB .

Byggnationen av Uppsalas nya Multihus är nu officiellt igång. Byggnaden kommer att innehålla två idrottshallar med 150 publikplatser, ett bibliotek med hörsal för 100 personer och lokaler för kulturskola. Projektet håller höga krav på hållbarhet och byggs enligt certifieringen miljöbyggnad Silver. Det nya multihuset beräknas stå klart hösten 2024 och den totala byggytan uppgår till ca 4 000 kvm (BTA).

Ceremonin hölls under onsdagen och representanter från kommun och beställare var på plats för att säga några ord och ta det traditionsenliga spadtaget. Närvarande var Fredrik Leo, vd för JSB, Erik Pelling Ordförande för Uppsala kommunstyrelse, Maria Patel, Ordförande för idrotts- och fritidsnämnden samt Sten Bernadsson, Förvaltningsdirektör, kulturförvaltningen.

– Vi är väldigt stolta över att få vara med och bidra till utvecklingen av Uppsalas nya stadsdel. På JSB ser vi byggnation i ett större perspektiv och därför är det särskilt roligt att bygga en mötesplats som kommer att ge glädje till fler, säger Fredrik Leo, vd på JSB Construction AB.

Byggnationen av multihuset ingår i etapp 3 för området och är en betydelsefull del i samlingspunkten kring Rosendals torg. Multihuset kommer att ligga i anslutning till det framtida Rosendals torg och den nya skolan.

JSB i Uppsala

JSB har sedan januari 2022 ett pågående projekt i Uppsala där man tillsammans med Rikshem bygger 37 hyresbostäder. Tidigare i år annonserade JSB planer på att etablera sig i Uppsala, något som går enligt plan.

– Med två projekt igång i staden så ser vi nu framemot att permanent etablera oss i Uppsala. En Arbetschef för Uppsalaområdet är på plats och nu påbörjas arbetet med att bygga upp både avdelning och team samtidigt som fler objekt söks , säger Fredrik Leo.