Nyheter

SkiStar storsatsar på framtidens fjällanläggningar – Framtidsplanerna och visionerna fram till 2030

De senaste åren har SkiStar transformerats från att vara ett vinterbolag med fokus på lift och pist, till ett bolag som skapar minnesvärda fjällupplevelser året runt. Idag tas ett viktigt steg i tillväxtresan då bolaget konkretiserar sin vision för framtiden. SkiStar planerar att ytterligare utveckla bolagets fjällanläggningar i Sverige och Norge, bland annat genom helt nya skidområden i Vemdalen och Hemsedal samt nya liftar i Åre, Sälen och Trysil.

SkiStar har tidigare kommunicerat att man satsar över en halv miljard i år för att förbättra och utveckla samtliga av bolagets destinationer. Inte minst genom modernare liftsystem, bättre nedfarter och effektivare snöproduktion. Under kommande år fortsätter satsningarna.

–På SkiStar är vi ständigt i rörelse. Med gästerna i fokus vill vi utveckla hållbara destinationer och erbjuda boende, aktiviteter och tjänster av högsta kvalitet. Därför satsar vi nu på att utveckla framtidens fjällupplevelser. Idag kan vi stolt presentera våra framtidsvisioner inför 2030 på samtliga destinationer, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar AB.

Visionerna för framtidens fjälldestinationer hos SkiStar

Se filmen om SkiStars framtidsplaner

En sammanfattning per destination:

SkiStar Sälen: I Lindvallen är planen att bland annat utveckla lift- och pistområdet runt Söderåsen samt vid Experium. Vid Norrbackarna i östra Tandådalen finns planer på ett nytt område med lift, nedfarter och boende och intill Trolldalen i Hundfjället skisser på flera nya liftar och nedfarter.

Se filmen med Sälens framtidsplaner

SkiStar Vemdalen: I Klyftberget finns planer på ett helt nytt skidområde i direkt anslutning till Skalspasset i Vemdalsskalet. Dessutom vill man utveckla ytterligare ett nytt område i Vemdalsskalet, Hovde Syd, med nya nedfarter och liftar.

Se filmen med Vemdalens framtidsplaner

SkiStar Åre: I centrala Åre planeras för att ersätta kabinbanan med en Skutgondol och i högzon planeras för en ersättning av den tidigare 1000-metersliften. Fler liftar vill SkiStar utveckla i Sadeln för att knyta ihop Åre Björnen med centrala Åre och väster om VM8:an är planen en ny sexstolslift samt att utveckla fler liftar och nedfarter i Rödkullen. Det finns även planer för nya bomöjligheter så att fler ska ha möjlighet att bo lift- och backnära, bland annat genom en ny lodge vid VM8:an.

Se filmen med Åres framtidsplaner

SkiStar Trysil: I Trysil finns planer på en ny lift från Eventyr till Hesten och både vid Radisson Mountain resort-hotellet i Fageråsen och i Vihammerskogen planeras för en ny lift.

Se filmen med Trysils framtidsplaner

SkiStar Hemsedal: I Hemsedal planeras en ny sexstolslift från SkiStar Lodge och utvecklingen av ett helt nytt skidområde, Røggelia. Det nya området kommer att fördubbla destinationens kapacitet. Dessutom planeras för en ny lift vid Sentrumsløypa som ska knyta samman Hemsedal centrum med skidområdet.

Se filmen med Hemdals framtidsplaner

–Med dessa ambitiösa framtidsplaner vill vi stärka SkiStars position som den ledande semesterarrangören för Skandinavien året runt och leverera ännu fler minnesvärda fjällupplevelser för våra gäster, avslutar Stefan Sjöstrand.