Nyheter

C.F. Møller Architects stärker upp vårdteamet i Sverige med topprekrytering

C.F. Møller Architects utökar kontinuerligt portföljen av sjukvårdsprojekt och förstärker nu teamet i Sverige med en ny erfaren medarbetare.

C.F. Møller Architects har en stolt tradition inom vårdbyggnader, med anor från 1930-talet då C.F. Møller vann tävlingen om utbyggnaden av Århus kommunsjukhus. Sedan dess har kontoret ritat en rad vård- och labbyggnader, bland annat Biomedicum i Stockholm, Akut- och infektionskliniken på Skånes universitetssjukhus, det nya universitetssjukhuset i Århus och Akershus Universitetsykehus nära Oslo. Som ett resultat av en ständigt ökande tillströmning av vårdprojekt och en större geografisk spridning, rekryterar man nu Viktor Ahnfelt, en erfaren arkitekt med ett starkt renommé i branschen.

– Vi har utvecklats till att ha flera pågående vårdprojekt, spridda över fler länder än någonsin tidigare. Med Viktors inträde som erfaren arkitekt inom hälso- och sjukvårdsprojekt ser vi till att vi fortsätter att utveckla denna kompetens genom samarbete och insamling av erfarenheter som gynnar alla enskilda projekt, säger Vendela Martinac, associerad partner och arkitekt på C.F. Møller Architects.

Viktor Ahnfelt har 20 års erfarenhet som arkitekt och är utbildad vid KTH Arkitekturskolan i Stockholm. Han kommer närmast från Arkitema där han arbetade med större och komplexa vårdprojekt i Sverige, bland annat Sahlgrenska Life i Göteborg, Framtidens Akademiska sjukhus i Uppsala och Falu lasarett IVA och Röntgen 2025.

– Jag ser fram emot att bli en del av C.F. Møllers skickliga vårdteam. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med mina nya kollegor få fortsätta utveckla och gestalta framtidens läkande miljöer, säger Viktor Ahnfeldt, arkitekt på C.F. Møller Architects.

Experter inom vårdarkitektur

C.F. Møller Architects är kända för att arbeta med ”Healing Architecture” vilket är evidensbaserad arkitektur. Idag arbetar koncernen med vårdprojekt i Tyskland, Finland, England, Danmark och Sverige – från utbyggnad av sjukhus och utveckling av sjukhusområden till att rita nya sjukhus och psykiatriska kliniker.

Däribland kan nämnas en omfattande nybyggnad på Danderyds sjukhus, och en detaljplan och ett konceptprogram för Helsingborgs nya sjukhus, som är Sveriges största pågående sjukhusprojekt. Samt en 160 000m² översiktsplan för utbyggnaden av Tammerfors Universitetssjukhus i Finland, där C.F. Møller också arbetar på en ny psykiatrisk klinik för samma uppdragsgivare (Tays). I Tyskland pågår utbyggnaden av RWTH Aachen Universitetssjukhus, och utbyggnaden och moderniseringen av Städtisches Klinikum Braunschweig, och i London byggs två nya psykiatriska kliniker med HNS Trust som uppdragsgivare.